Přeskočit na hlavní obsah

Magento a automatická kategorizace

Magento a automatická kategorizace produktů

V GetReady jsme vyřešili jak v Magento e-shopu přiřazovat produkty do kategoriím snadným způsobem.

Znáte to. Máte produkty, pěknou hromadu, a potřebujete je přidat do těch správných produktových kategorií. V Magentu toto samozřejmě jde ručně. V nastavení produktu a nebo nastavení kategorie si zaškrtnete příslušné políčko a máte hotovo.

Ale do kategorií jsou produkty zařazeny na základě nějakých pravidel. Například prodáváte hodinky a víte, že máte dámské, pánské a případně dětské hodinky.

Dále budu psát pouze o hodinkách ať se to celé snadno chápe.

Každý produkt (hodinky) spadají do jedné nebo více z výše uvedených kategorií.

Při zadávání nového produktu do e-shopu musíte tedy vybrat správné kategorie a uložit.

No a co když něco podobného už děláte u produktů. Dejme tomů, že máte produktových atribut "Pohlaví" se třemi možnostmi: Pánské, Dámské a Unisex.

Pak opětovné zadávání kategorie, když už máte nastavené pohlaví je opruz.

Automatická kategorizace produktů pro Magento řeší přesně tento problém.

U vybraných kategorií si nastavíte pravidla na základě, kterých se k této kategorii přiřadí všechny produkty, které pravidlům vyhovují a všechny položky, které pravidlu nevyhovují, jsou automatický odřazeny.

Kde spočívá síla automatické kategorizace?

Nedělá chyby. Lidé a jejich klikání je plné chybovosti. V momentě kdy máte ve svém Magentu správně nastavené produkty pak všechno funguje jako po drátkách.

Landing page a SEO. Magento kategorie lze krásně využít jako landing page pro úzkou skupinu produktů. Můžete si připravit kategorii, která bude například zobrazovat všechny hodinky, které vyhovují následujícím kritériím:
  • Pohlaví je Pánské hodinky
  • Styl je Luxusní hodinky
  • Řemínek je Kovový
  • Značka je Tissot, Certina nebo Kronaby
Magento dále nabízí nastavení vlastních SEO textů kolem produktů, nastavení meta tagů, filtrování na stránce pokud je potřeba, řazení, výpis do mřížky, výpis jako seznam, přidat baner a mnoho dalšího. Proč těchto možností nevyužít, že?

Jak zjískám automatickou kategorizací pro Magento? Napište si o ní do GetReady.

-Jaro

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

České návody pro Magento 2

Kde najdu návody k Magento 2 v češtině? Tuto otázku jsme si kladli v GetReady celkem dlouho. Manuál k celému Magento 2 je výborně zpracovaný v dokumentaci k Magentu (link?).  Celý je v angličtině. Naše snaha je zpřístupnit Magento 2 českým e-shopařům.   Snažíme základní nastavení, které si může každý udělat sám, popsat též v našem rodném jazyce. Snadno přístupnou, dalo by se říci i zábavnou formou. Hehe. Práce musí bavit. Co naplat. Návody a postupy pro Magento 2 od GetReady. Návody aktualizujeme a přidáváme. Pokud jste nějaký návod nenašli, pište do komentářů a přidáme. Případně mě kontaktujte rovnou . Email, telefon a adresa. -Jaro

Kde je česká Magento komunita?

Kde je česká Magento komunita? Česká Magento komunita se točí kolem magento.cz veřejného fóra. Magento.cz jsem spustil s Tomášem Kučerou spustil pod NoStress Commerce s.r.o. v roce 2009. Naším hlavním cílem byl start Magento komunity v ČR/SR. V roce 2013 jsem přesunul provoz portálu Magento.cz pod křídla GetReady s.r.o. , udělal se řada změn, nasadili jsme discouse fórum systém a od té doby portál funguje prakticky beze změny až na drobné provozní vylepšení. V roce 2014 jsme udělali řadu Magento modulů a dali je zdarma k dispozici Magento komunitě: Čeština pro Magento ( github ) Magento modul pro nastavení povolených kombinací dodacích a platebních metod ( github ) Magento modul Dobírka ( github ) Magento modul Osobní Odběr ( github ) Magento modul IČO a DIČ ( github ) Magento modul Česká pošta ( github ) Všechny tyto moduly jsou pro Magento 1.9 a starší. V současnosti (konec roku 2018) potřebujeme dotáhnout podobné moduly pro Magento 2 v nejnovější